Βιογραφικό

Όλγα Αναστασιάδου - Ζωγράφος

Σπούδασε στην Kunstgewerbeschule της Ζυρίχης από το 1973 - 1978. Στην Ελλάδα, αφιερώθηκε ιδιαίτερα στην τέχνη της ακουαρέλας όπου ζωγράφισε την Ελληνική φύση. Το 1978 δούλεψε μια σειρά από ακουαρέλες με θέμα « Πουλιά του τόπου μας »  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Αθήνα. ”Τα χρόνια που ακολουθούν και πάντα με την τεχνική της υδατογραφίας η προικισμένη αυτή καλλιτέχνης προχωρεί και την μελέτη και την προσωπική ερμηνεία του φυσικού χώρου, δηλ. την τοπιογραφία για να διευρύνει και να πλουτίσει τις διατυπώσεις της. Και ενώ έχει σαν αφετηρία την οπτική πραγματικότητα δεν περιορίζεται στην απλή εξωτερική μεταφορά των στοιχείων της στην ζωγραφική επιφάνεια...

'Προχωρεί πάντα σε μια προσωπική μετάφραση τους που ο συνδυασμός της πιστότητας και ποιότητας του σχεδίου, η τονισμένη σχηματοποίηση και η έμφαση στο ουσιαστικό δίνει και νέες διαστάσεις στην ζωγραφική της γλώσσα. Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ένας καθαρά ποιητικός και συχνά μουσικός χώρος που δεν αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορο τον θεατή….' ( από κριτική Χ. Χρήστου). 

Από το 1988 είναι μέλος του “ Institut Europeen d’ Aquarelle”, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Τον Ιούνιο του 1994, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα οργάνωσε έκθεση με έργα της για να τιμήσει την λήξη της Ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση. Το δημιουργικό της έργο εκτείνεται σε δημιουργία αφισών για διεθνή συνέδρια, εικονογράφηση βιβλίων.

Το 2009 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς εκτιμώντας την τελευταία σειρά των έργων της με θέματα από την αρχαιότητα, ανέλαβε την παρουσίαση τους στους πολιτιστικους χώρους των Μουσείων του: Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, Μουσείο Ελιάς Σπάρτης, Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας. Η ίδια αυτή σειρά των έργων εκτέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας και το 2011 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καιαπό 10 Σεπτεμβρίου έως 04 Νοεμβρίου του 2012 θα εκτεθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την δουλειά της έχουν γράψει οι, κα. Νίκη Γουλανδρή, πρόεδρος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, κος. Χρύσανθος Χρήστου, Ακαδημαϊκός, ομοτ. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Πανεπιστημίου Αθηνών , κος.  J.M.E. Took, τ. Διευθυντής Βρετανικού Συμβουλίου Αθηνών, κος. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - Βενετάς, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, κος Κων/νος Σουέρεφ Δρ. Ιστορίας - Αρχαιολογίας, κα Γεωργία Χατζή Προϊσταμένη Ζ' ΕΠΚΑ Αρχαίας Ολυμπίας, κα Αλεξάνδρα Χριστοπούλου Αναπλ. Προϊστ. Εθνικού Αρχαιολογικού μουσείου